0 Läs mer >>
 
Tokbra recept! Smakar precis som den nougaten man köper på marknader. Enda kruxet är, jobba snabbt! Smeten stelnar fort och det kan vara svårt att blanda de torra ingredienserna riktigt ordentlig. 
 
Recept
 
125 g kokosfett
1 3/4 dl vatten
5 dl socker
5 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
4 dl florsocker
 

Gör så här

 
Lägg i kokosfett i en kastrull och häll i socker och vatten. Rör om tills det har smält ordentligt och börjat koka upp.

Blanda ihop mjöl, kakao och florsocker i en skål.
När kokosblandningen har kokat upp, häll allt över mjölblandningen, rör om så att allt blandar sig ordentligt.

Häll upp i en plåt. Ställ svalt så att det stelnar. Skär i bitar.
 

Marknadsnougat

0 Läs mer >>
För ett tag sedan köpte jag torrjäst för söta degar och upptäckte att det fanns ett recept på kanelbullar på baksidan av påsen. Varför inte testa tyckte jag. Alltid lika kul att prova nya recept som lanseras på diverse produkter. Och vilka bullar det blev! Stora härliga bullar med mycket smak. Bör dock avnjutas ljumna, annars blir de lätt lite torra och lite väl kompakta. För er som vill prova: Det kommer bli ungefär som bake-off bullarna på pressbyrån. Här är receptet:
 
 
Deg:
1 påse kronjäst för söta degar
15 dl vetemjöl special
5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker (eller vit sirap)
1,5 tsk kardemumma
1 tsk salt
 
Fyllning:
150 g riven mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1 msk kanel (jag tog mer)
 
Blanda torrjästen i mjölet. Tillsätt smör, strsocker, kardemumma,salt och sist mjölk (40 grader). Blanda till en slät deg. Låt jäsa 30 minuter. Kvla till fyrkant, 0,5 cm tjock.lägg ut fyllningen. Rulla ihop och skär 3 cm tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 60 min. Pensla med vispat ägg och vatten. Strö över pärlsocker och grädda i 225 grader 8-10 minuter (eller tills de fått färg) i mitten av ugnen.
 
voála
 
 

Stora kanelbullar